Business 2 business

B2B är det jag arbetat mest med. Ändå blev den här sidan tom när jag sorterade om hemsidan efter kategorier och branscher i stället för kunder och uppdrag. (Om du klickar runt bara lite ser du snabbt att B2B dominerar.) Men här är i alla fall det senaste B2B-jobbet, framtaget våren och försommaren 2019 tillsammans med reklambyrån Spinn och produktionsbolaget Ligistfilm. (Filmerna är textade i slutversionerna.)

 

I våras såg jag att reklambyrån Spinn i Stockholm sökte frilansande copywriter. Jag hörde av mig, fick jobbet och började tillsammans med art director och projektledare  fundera på hur vi skulle lägga upp konsultbolaget Kvadrats rekryteringskampanj.

 

Kvadrat är ett företag som bara består av egna konsulter, vilket gjort dem till jämförelsevis lyckliga på jobbet, kanske till och med Sveriges allra lyckligaste. Det hade de redan kommit fram till före mötet med oss och också satsat på som kommunikationskoncept.

Inte bara konsulterna själva var glada, också deras kunder var mycket nöjda och det spred sig. De behövde bli fler för att kunna ta hand om alla intressanta förfrågningar från nya kunder. Är man lycklig är man också kräsen. Inget får rubba lyckan.

Så vi byggde vidare på konceptet Sveriges lyckligaste konsulter genom att i samarbete med undersökningsföretaget Novus ta reda på om det stämde. Är de verkligen så lyckliga?

Samtidigt som Novus gjorde sin pålitliga undersökning skapade vi ett antal filmer på temat Vad är lycka och frågade tittaren hur lycklig han eller hon själv var på jobbet. Alla filmer slutade i en inbjudan till att göra testet och direkt få ett resultat. Plus givetvis en uppmaning till att ta kontakt med Kvadrat för att se hur man passade för varandra.

Novus undersökning visade att påståendet att “vi på Kvadrat faktiskt är lyckligast” också stämde. Till hösten 2019 går vi vidare med kampanjen och kommer fram till själva kontaktskapandet mellan Kvadrats rekryterare och konsulter nyfikna på Kvadrat och sugna på att bli lite lyckligare på jobbet.