Business 2 Consumer

Med B2C menas kommunikation mellan företag och vanliga konsumenter som du och jag när vi är privata. Det är också den reklam vi ser mest när vi dräller omkring som icke-jobbfokuserade individer. I mitt fall har jag fått hjälpa nya barnvagnsmärket Bumprider, ett av Europas största badrumsföretag Alterna och salongsentreprenören Miriam Wauge i Västerås. Samt förstås fina Vore (bilden) i Huskvarna som skickar sin smålandstillverkade förvarings- och badrumsinredning direkt från fabrik till kund utan mellanhänder.

BUMPRIDER

Bumprider byggde en ståbräda som passade alla barnvagnar på marknaden. Det gjorde varumärket känt. Nu går entreprenören Nicklas Lindblad i Taberg vidare med en patenterad barnvagnslösning. Klicka på bilden nedan från filminspelningen för att se film och snygga produktbilder.

ALTERNA BADRUM

Ett av Europas största på badrumsinredning, ägt av svenska Dahl, i sin tur ägt av franska Saint-Gobain som är störst i världen på glas sedan slottet i Versaille. Jag skrev katalogen, men också VVS.arnas säljkatalog kallad Badplatsen som marknadsför fler varumärken än Alterna. Klicka på bilden så får du upp ett smakprov ur Alterna-katalogen.

HEMMAFÖNSTER

Hemmafönster konkurrerade med t ex Mockfjärds om privatmarknaden när vi arbetade med deras position på marknaden. Moderkoncernen Inwido äger också Elitfönster. Vi stödde oss på en marknads- och branschanalys framtagen av Kairos Future och tog ett nytt grepp på hur man ska se på "fönsterbytare" i dag. Säljarna var förtjusta - nu fick de något intressant att prata om utöver mått, modell, pris, problem och tidsåtgång - men ledningen valde att gå en en mer traditionell väg. No hard feelings. Jag tycker vi gjorde ett bra jobb. I dag har Hemmafönster bytt namn till Elitfönster.

HSB OCH SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Fotograf Alvreten är hemmahörande i Jönköping, staden som gått från Sveriges Jerusalem till något slags explosivt entreprenörscentrum som sprudlar av idéer inom de flesta områden. Kanske var det därför vi fick göra - vad vi tycker själva i alla fall - så coola och annorlunda stortavlor för ett nytt bostadsområde i stan. Alvreten är både fotograf och AD här. Människorna på bilderna är de nya husens arkitekter.
aq_block_13