Skönhet och allvar

Vi träffas första gången hösten 2017, Miriam Wauge och jag. Det är Miriams mamma Yvonne som rekommenderat mig. Yvonne har gillat det jag och mina jobbarkompisar gjort för Friskis & Svettis.  Miriam driver Salong Wauge i Västerås. Där kan man fixa hår, naglar, fransar, skägg och få massage. I salongen finns också ett urval prylar ur syster Majas inredningskoncept pickedout.se.  

Första besöket

Miriam visar mig en lista på vad hon vill göra: ny logga, ny hemsida, text som beskriver vad hennes salong ska stå för mot kunder och anställda, kvittohållare, visitkort och kanske något mer. Omgörningen ska ske i samband med att Miriam skaffar sig en ny lokal i närheten av nya, coola hotellet Steam i ett Västerås som växer runt Mälaren där förr hamnen, gamla kraftverket och industrierna totalt dominerade och avskärmade stan från vattnet.  

Jag börjar med att prata med “min” art director Ira Jerselius om logga och webb, medan jag skissar på text om värderingar, arbetssätt och anställningsvillkor. Vi planerar ett delvis nytt varumärke: Salong Wauge blir WAU Concept.  

  Efter godkännande av skisser kallar jag in fotograf Alvreten. Vi spenderar en dag i salongen och plåtar för den nya webben.  

Miriam fixar

Under våren och sommaren arbetar Miriam med att få i ordning nya lokalen, samtidigt som hon driver den gamla  med massor av klippningar, hårfix och ledarskapsjobb med sina medarbetare. Cirka ett år efter vår första kontakt öppnar Miriam den nya salongen med namnet WAU.  

WAU Concept

I slutet av 2018 är Miriam på plats vid Hotell Steam och beställer en modellfotografering. Hon vill ha ett antal bilder som profilerar WAU Concept och som kan användas i olika sammanhang: som affischer, som visitkort, nya bilder på webben, kvittohållare m m.   Alvreten spenderar ännu en dag med Miriam och hennes medarbetare och modeller. Strax därefter levererar vi inte bara modellbilder, utan också ett antal filmer från fotograferingen.

 

Behind the scenes-filmerna förses med texten Människor inspirerar oss, en fras som är sann för Miriams syn på såväl kunder som medarbetare. Hon är oerhört mån om en välkomnande och trygg miljö för alla som delar hennes öppna syn på människors behov. Hon vill ge alla möjligheter att leva som de vill.  

Ur värderingsskriften för WAU Concept