Älskar B2B

När jag började arbeta med reklam gick det åt helvete direkt. Byrån jag anställdes på slets sönder av ägarnas konflikter och konkade. Det tog tre år innan jag kom på fötter på en byrå med vinden i ryggen.

Anledningen till att det gick så bra för den lilla B2B-byrån Aastroem & Co var att de bestämt sig för att göra B2B lika lätt och underhållande som B2C. Alla fattade den strategin. Vi kom som en raket på B2B-himlen och utmanade de större byråerna som fortfarande körde med rubriken Nyckeln till framgång i kombination med en stor bild på en nyckel.

Fortfarande är det så att B2B-kommunikationen ofta är lite fyrkantig och tråkig. Man tror så jäkla mycket på sina fakta och sina produktfördelar att man glömmer bort att man säljer med känsla och personlighet.

Fortfarande är det därför så jäkla roligt att jobba med B2B. Förutsatt så klart att uppdragsgivaren vågar komplettera sin produkttrogenhet med känslor.

Så hur gör man det? Jo, det löser man både med copy och bild, copy som berättar personliga historier på ett rappt sätt och bilder som går utanför det alla känner till och adderar poesi, skönhet, frågeställningar och en önskan att t o m ha bilden på väggen hemma i köket.

Därför är jag så himla tacksam över att jobba med fotograf Alvreten. Han är en mästare på B2B. I hans bilder träder industrimiljöerna fram som ställen man vill besöka och uppleva själv. De signalerar stolthet hos människorna som arbetar på golvet och lyfter B2B till konst och underhållning.

Hör av dig om du är nyfiken på vad Alvreten (och jag) kan göra för dig!

Nexam Chemical by Alvreten

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *