Fotografen och jag

I mer än 20 år har jag jobbat med samma fotograf. Jag har samarbetat med andra fotografer, men inte så länge som med Alvreten. Vad kan det bero på?

Vi började med ett kyrkjobb. Alvreten fotade präster och arkitektoniska detaljer, jag skrev en massa om den nybyggda frikyrkan i Småland. Jag var ny på jobbet och passionerad. Och passionerad vet jag nu att Alvreten också var, men då kände jag inte karlen. Jag tror knappt jag träffade Alvreten över huvudtaget den gången, men jag gillade bilderna.

Kyrkan var mitt andra uppdrag som nyexaminerad copywriter och jag tyckte att det var skitkul. Jag ville visa att jag var bra och skrev med en eld som jag inte lyckats släcka sedan dess. Jag vill berätta intressanta historier.

Det är som ett omen att vårt första jobb tillsammans kom att handla om att marknadsföra en kyrka, d v s människor med en tro. Vi tycker fortfarande att det är lika underbart med människor som tänker att de uträttar något gott för mänskligheten. I den nybyggda kyrkan fanns tydliga visioner och sådana kunder gillar vi fortfarande, fotograf Alvreten och jag.

Vi har ju också en tro på att vi gör goda saker, och att våra kunder kommer att bli glada. Och deras kunder i sin tur. Det är ett slitet uttryck, men vi brinner för det.

Efter kyrkan har vi brunnit för försäkringar, för träning och hälsa, för fastigheter, för mäklare, för badrumsinredning, för skönhet, för barnvagnar och robotar m m.

Det verkar spela mindre roll VAD vi fotograferar och skriver om så länge vi tror att vi kan göra världen och vår kund lite bättre. Lusten i processen – från första möte till färdigt jobb – får oss att brinna varenda jäkla gång. Det är sant.

Varje gång hoppas jag att våra kunder ska välja de “konstigaste” bilderna, eftersom det är de “konstiga” bilderna som gör det intryck vi strävar efter. De bilderna känns.

Vi är beredda att brinna för dig när helst du vill. Nu startar vi nya kontot @photoandcopy på Instagram för att berätta mer om hur elden kan brinna för dig. Hör av dig!
Halleluja!

Omöjlig släcka

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *