Monologer

Älskar B2B

När jag började arbeta med reklam gick det åt helvete direkt. Byrån jag anställdes på slets sönder av ägarnas konflikter och konkade. Det tog tre år innan jag kom på fötter på en byrå med vinden i ryggen.

Anledningen till att det gick så bra för den lilla B2B-byrån Aastroem & Co var att de bestämt sig för att göra B2B lika lätt och underhållande som B2C. Alla fattade den strategin. Vi kom som en raket på B2B-himlen och utmanade de större byråerna som fortfarande körde med rubriken Nyckeln till framgång i kombination med en stor bild på en nyckel.

Fortfarande är det så att B2B-kommunikationen ofta är lite fyrkantig och tråkig. Man tror så jäkla mycket på sina fakta och sina produktfördelar att man glömmer bort att man säljer med känsla och personlighet.

Fortfarande är det därför så jäkla roligt att jobba med B2B. Förutsatt så klart att uppdragsgivaren vågar komplettera sin produkttrogenhet med känslor.

Så hur gör man det? Jo, det löser man både med copy och bild, copy som berättar personliga historier på ett rappt sätt och bilder som går utanför det alla känner till och adderar poesi, skönhet, frågeställningar och en önskan att t o m ha bilden på väggen hemma i köket.

Därför är jag så himla tacksam över att jobba med fotograf Alvreten. Han är en mästare på B2B. I hans bilder träder industrimiljöerna fram som ställen man vill besöka och uppleva själv. De signalerar stolthet hos människorna som arbetar på golvet och lyfter B2B till konst och underhållning.

Hör av dig om du är nyfiken på vad Alvreten (och jag) kan göra för dig!

Nexam Chemical by Alvreten

Stick to your darlings

Jag har sagt det själv: Kill your darlings! Efter 25 år som kreatör och copywriter har jag hört den där dödarfrasen många gånger. Säkert befogad också. Men härom dagen såg jag den i ett nytt perspektiv.

När jag får uppmaningen att döda mina älsklingar blir jag svarslös. Det är ett slag under bältet. Diskussionen slutar att handla om saken. Nu handlar den om mig. Och mina svårigheter med att släppa mina egna idéer. Jag behöver alltså jobba med att inte sätta likhetstecken med mig som person och det jag tänker (och gör)?

Kanske.

Men själva saken vi diskuterade då? Den förväntas jag bara släppa. Det är inte sjyst, inte mot saken.

Det kan ju faktiskt vara så att denna darling är resultatet av lång erfarenhet. Den har blivit en darling för att den vilar på insikter. Man måste hela tiden pröva sina övertygelser, men ibland måste man hålla fast vid saker man lärt sig fungerar.

Du som läser det här är förmodligen inte en stackars copywriter som är så lätt att skjuta i sank, men jag skulle ändå vilja uppmana dig att hålla fast rätt hårt i grejer du lärt dig genom att engagera dig passionerat i en syssla i många år. Du kanske har tillverkat något och vet nu hur det ska gå till på bästa sätt. Eller vad som funkar vid försäljning, kundmöten, presentationer eller vad som nu är ditt darling-område.

Så okej, var självkritisk, men ta upp diskussionen om saken på banan igen efter att tillfälligtvis ha halkat ner efter att någon med ett snett leende (ofta) sagt att du måste Kill your darlings. Det måste du kanske inte alls.

Hur som helst; jag kollar gärna på några darlings tillsammans med dig och undersöker om de håller i ett marknadsföringsperspektiv. Ord, bild, film, strategier och idéer för framtiden. Här får vi kontakt.

Har lärt sig mycket.

Envisas du med att betala för mycket?

Jag har jobbat på reklambyrå, inhouse och varit frilans. Det betyder att jag varit inblandad i stora produktioner, mindre och små. Grejen är att man inte kan säga efteråt vad som var vad.

Anledningen är att de “stora” produktionerna använder mer folk än vad som krävs. Ett helt gäng yrkesgrupper är representerade, var och en med en tämligen liten uppgift att sköta under dagen. För en hel del reklamarbetare blir det som trummisen i Stones, Charlie Watts, sa om att jobba med rock’n’roll: “Many years of just hanging around.”

Och det som är mest intressant för dig: Det blir dyrt. Jag skulle säga “onödigt dyrt”.

Visst, jag får göra så mycket mer som copywriter än att bara ha en idé och skriva texten när jag är ute med mitt minimala team – jag bokar studio, modeller, skriver avtal, tar hand om fakturor, bär grejer, fixar catering och allmänt fix – men det blir jäkligt mycket billigare för kunden och faktiskt roligare för mig och mitt lilla team. Vi tar allihop större ansvar. Vi känner mycket för jobbet. Vi kämpar innerligt för att det ska bli bra. Ingen hänger bara runt.

Jag tror jag törs lova att jag gör en film för en fjärdedel av kostnaderna jämfört med en vanlig byråproduktion. Och att det inte blir sämre. (Zlatan ingår då inte som modell, ej heller actionscener á la Hollywood.) För det beror inte på antalet människor som hänger på inspelningsplatsen. Det hänger på hur bra idé vi har och på hur väl vi lyckas ge den liv så att den intresserar dina kunder.

Och det brukar inte bli bättre med tolv personer på plats i stället för tre. 

Intresserad av att minska dina reklam- och kommunikationsinvesteringar utan att slå av på takten? Säg hej här.

Minsta möjliga team, högsta tänkbara effektivitet.

.

Kickstarta oss för 10 000

Jag gör många jobb tillsammans med fotograf Alvreten. Hans kvaliteter är passion, kreativitet och noggrannhet. Ibland när vi arbetar ihop kallar vi oss Photoandcopy, vilket är precis vad det låter som, men också mycket mer.

Alvreten och jag har jobbat ihop i 25 år och lärt oss klara alla kommunikationsuppdrag med mycket små team. Vi vet mycket väl hur det går till i stora team – vi har båda många erfarenheter från att arbeta med stora reklambyråer i huvudstaden – och vad det drar iväg med folk och kostnader. Det har säkert sina poänger, men också sina problem, t ex att många jobb blir omöjliga eftersom de blir för dyra.

Processen från möte, via en idé till färdigt utförande kan också bli tungrodd i stora team. Båda problemen – onödigt höga kostnader och trassligt arbetssätt – kommer vi undan. Vi säger att ett (Alvreten) plus ett (Herr Janson) kan bli precis vad du vill. Snabbt!

Ofta är det bara vi – fotograf och copywriter – som gör allt från idé till produktion. När vi kallar in fler experter är det människor som delar vår syn på uppdraget: inga onödiga kostnader, bara så bra som möjligt.

Testa oss gärna lite försiktigt. Vi bjuder på en fika eller en lunch, du beskriver din utmaning. Det är helt gratis. Om du vill återkommer vi med en analys och ett lösningsförslag, en början på arbetet mot större kännedom, tydligare erbjudande, internt kulturarbete eller merförsäljning. Det beror på vilken din utmaning är. Kostnaden då blir 10 000 kronor utan några som helst krav på fortsättning tillsammans med oss. Hur låter det? Kontakta oss här.

Slå till!

Vad har du? Vad har jag? Vad blir det?

Man brukar säga att i bra samarbeten blir ett plus ett lika med tre. Aristoteles lär ha sagt något liknande om att helheten är större än de ingående delarna. Fast jag skulle ju säga – inte i polemik med den store filosofen hoppas jag – att det också beror på vilka de ingående delarna är. Man kan förminska varandra också. 

Men låt oss prata om förstoringar: När vi slår ihop det du har med det jag har och resultatet blir något som är större än vad vi är var för sig.

Vad krävs för det?

Vi börjar med dig. Du har det enklast. Du behöver bara berätta allt om din produkt eller tjänst och stå ut med att jag ställer – i dina öron – rätt korkade frågor. Varför fattar han inte, liksom? Och där finns väl din största utmaning: att lita på mig och de vänner jag eventuellt drar in i jobbet. Inte för att jag inte kan ha fel – klart jag kan – men om du vågar ge oss tid att komma till insikt och vara öppen för att fortsätta söka när vi inte är framme än, då kan 1 + 1 bli 3.

Och vad har jag, mer än tid? Jo, 25 års erfarenhet, proffsiga vänner och en sjujäkla vilja att leverera något som sticker ut, funkar och gör dig happy.

Sömlöst kommer vi då in på att även min del av jobbet ska leverera 1+1=3. Jag menar att när vi använder oss av mina vänner fotografer, filmare, designers, illustratörer och sociala medier-experter, då måste våra delleveranser också bilda en helhet större än vad bara jag ensam hade kunnat skapa på egen hand. Och i ärlighetens namn, så är det ju alltid; det blir bättre när mina expertkompisar kompletterar mig där min kompetens bara är teoretisk, men deras praktisk.

Hur låter det? Ska vi testa att plussa lite försiktigt och se hur det känns? Ett plus ett kan bli precis det du vill att det ska bli. Svara “Kanske, kanske, kanske” här.

.

Vad kan vår summa bli? (Bild och form, Alvreten)

“Om du bara vill ha ett äpple, inte en hel äppelfarm.”

Jag har lånat rubriken från en artikel i branschtidningen Resumé. Orden är Magnus Jakobssons, en av Sveriges bästa copywriters, som tillsammans med lika duktiga art directorn Evelina Rönnung, startar en ny kreativ byrå. Den byrån ska vara mindre än arbetsplatserna de båda kommer ifrån (bl a Åkestam Holst, Brindfors, Forsman & Bodenfors) och med fler möjligheter för kunder som vill ha riktigt bra kommunikation, utan betala för allt som ingår när man handlar av en storbyrå. Alltså bra reklam som inte kostar skjortan och inte blir ett mastodontprojekt. När man vill köpa en frukt, inte hela fruktodlingen.

Jag – Herr Janson – är så liten en byrå kan bli. Den består – om kunden bara vill köpa en enda frukt – bara av mig. Men liksom Magnus och Evelina vet, blir ju alltid frukten lite sötare om kreatören inte är helt solokvist. Samarbete mellan jämlikar som strävar åt samma håll och förstår vad som krävs odlar alltid bättre äpplen än den totale ensamvargen.

Herr Janson, d v s jag, omger mig alltså med människor som älskar äpplen. Om behovet finns av en hel korg, eller om du t o m visar intresse för en hel gård, då finns de resurserna en äppelplockare bort: fotografer, filmare, art directors, illustratörer och social media-experter. Vad som skiljer detta lilla crew från de stora odlingarna är att vi själva researchar, projektleder, produktionsleder. Samma odlare tänker igenom strategier, mål och visioner.

Liksom Magnus och Evelina har vi också jobbat på större odlingar och sett hur dyrt och omöjligt det har blivit för vissa – kanske de flesta – att komma till förhandlingsbordet och bara vilja köpa ett äpple, om än ett riktigt gott.

Kanske får jag bjuda på en fruktsallad? Eller en kopp kaffe? Beställ här.

Bara ett äpple?